top of page
Case CBRE
Voorbeeldcase CBRE
CBRE benut de verhuizing naar de Core voor organisatiegroei

CBRE ademt ondernemerschap. Diep in de cultuur verankerd zit dat het echte doeners zijn, aanpakkers in hart en nieren, een hoge snelheidstrein die altijd doorgaat. In het onderzoek dat we met een afgevaardigde groep medewerkers deden, bleek dat er naast ondernemerschap veel energie zit op het elkaar persoonlijk beter leren kennen. Dat altijd doorgaan, ging misschien ook wel eens ten koste van een persoonlijker contact. Hoe dan ook, medewerkers hadden hier zin in, behoefte aan én er werd enorme potentie in gezien.

 

Want: 

  • De verschillende expertises binnen CBRE kunnen elkaar beter vinden, wanneer de interne samenwerking prettiger is door een persoonlijker contact. 

  • Co-creëren met de klant, waardoor CBRE de klant breder kan bedienen, gaat makkelijker wanneer je elkaar beter kent.

  • Gezamenlijk optrekken met partners, elkaars kwaliteiten kennen en weten waar je elkaar aanvult, lukt beter wanneer de relatie aan diepte wint.

En zo is het elkaar persoonlijk beter leren kennen door de interieurarchitect doorvertaald naar de nieuwe werkomgeving 

  • Door de routing wordt iedereen bij binnenkomst naar het centrale café geleid, waar lekkere koffie en zitjes klaar staan.

  • Er is een aparte lunchplek ingericht met lange tafels waar mensen (medewerkers, klanten, partners) zelf hun boterhammen smeren.

  • Er zijn labs ontworpen om met de klant te co-creëren.

  • Het is een omgeving die je uitnodigt om informeel en vriendelijk met elkaar te praten, door het kleurgebruik, de planten, en de menselijke maat die in het ontwerp verankerd zit. 

  • Door het gebruik van open ruimtes zie en ontmoet je elkaar.

  • Functionele faciliteiten, bijvoorbeeld printen, zijn centraal geregeld. 

 

 
Begeleiding van de mensen
 

In voorbereiding op de nieuwe werkomgeving gingen we met de mensen in de organisatie aan de slag. We introduceerden de pitstops, sessies van een uur waarin we inzoomden op de relatie. Medewerkers onderzochten vanuit een zelf geprioriteerd ontwikkelthema waar ze stappen wilden zetten. Waar en hoe konden ze op gedragsniveau groeien? En waar liepen ze tegenaan, wat stond in de weg? Zo ontwikkelden medewerkers zich in de richting waar het pand letterlijk ruimte aan ging bieden. Aan het einde van de serie pitstops betrokken we de nieuwe werkomgeving. Hoe kon die helpen bij het nieuwe gedrag?

 

In The Core komt alles samen. Niet alleen faciliteert en stimuleert de nieuwe werkomgeving het gewenste gedrag,  medewerker hebben zelf ook in die richting stappen gemaakt. 

bottom of page